vrijdag 18 september 2009

Monterey


Na het laatste ontbijt vanochtend bij onze Chinese vrienden van het Sunrise Café moesten wij het prachtige San Francisco verlaten en onze weg vervolgen naar Monterey. Verder afzakken naar het zuiden van California dus. Maar eerst moesten wij dwars door het drukke centrum de stad San Francisco zien uit te komen en freeway 101 zien te vinden. Na een paar foute afslagen is dit tenslotte met een kleine vertraging toch gelukt. Met de autoradio aan en muziek van onder meer the Doors, Stones, Cream en Hendrix langs de kust naar het zuiden dus (no complaints about the Californian radiostations).


Nu de naam van Jimi Hendrix is gevallen, op deze dag is het precies 39 jaar is geleden dat Hendrix is overleden en wij zijn op weg naar de stad waar in 1967 zijn grote doorbraak in de States gestalte kreeg. In Monterey vond op 16, 17 en 18 juni 1967 namelijk een groot popfestival plaats voor meer dan 200.000 toeschouwers. Het Monterey International Pop Music Festival wordt ook wel als het hoogtepunt van "the summer of love" beschouwd. Dankzij zijn weergaloze optreden op dit festival maakte Jimi Hendrix snel furore in de States. Maar dit terzijde.


Langs de Pacific reden wij in een kleine drie uur tijd naar Monterey, onderweg zagen we onder meer diverse aardbeien en frambozenvelden. en natuurlijk de kustlijn. Monterey is een plaats waar ogenschijnlijk weinig tot geen armoede heerst, schitterende huizen en grote auto's of convertibles beheersen het straatbeeld. Na aankomst in ons het hotel en het uitladen van de koffers zijn we vanmiddag even langs de schitterende kustlijn van Monterey gereden. Een prachtige maar wilde oceaan met vele rotspartijen waar de golven op stuk slaan. Op Ocean View Boulevard in Monterey is het fraai wonen met uitzicht op de zee. Verder hebben we het vandaag rustig aan gedaan omdat veertien dagen rondreizen toch langzamerhand ook zijn tol gaat eisen. Morgen zakken we verder naar het zuiden, de gehele weg over Highway 1 vlak langs de Pacific, ongetwijfeld een mooie route. Het eindpunt is dan San Simeon, onze laatste stop voor het eindpunt Los Angeles.


Huiskamer vraag:

Bij het verlaten van San Fransisco zagen wij, al rijdend op freeway 101, een afslag met de naam Candlestick Park. Door welke gebeurtenis staat Candlestick Park echter voorgoed op de kaart?


En Floris you're right. In City Hall van San Francisco trouwden op 14 januari 1954 (excuus voor de typefout, ik heb hem reeds gecorrigeerd) Joe Dimaggio en Marlyn Monroe.


Where have you gone Joe Dimaggio
A nation turns it's lonely eyes to you (woo, woo, woo)
Whats that you say Mrs. Robbinson
Joltin' Joe has left and gone away (hé, hé, hé)

1 opmerking:

  1. Hoi lieve vrienden in America en inderdaad is dit geweldig om jullie zo te volgen. En als je Anke dan toch nog te spreken krijg, doe ze dan gelijk de hartelijke groeten van Kees. (Snoekie) En dan de huiskamervraag: Volgens mij(heb ik opgezocht,toch wel makkelijk zo'n computer)hebben de Beatles op 28 augustus 1966 daar een concert gegeven. Have fun en een kus voor Marian

    BeantwoordenVerwijderen