zondag 6 september 2009

San Diego




Gisteren zijn we gearriveerd in San Diego. Ons hotel in San Diego (Mission Valley Resort) is het soort hotel dat allemaal aparte hotelkamers heeft die op hun terrein liggen en waar je met je auto heen moet rijden en voor de deur kunt parkeren. Ik moest direct aan Alfred Hitchcock's Psycho denken, zelfs het huis op de heuvel is hier aanwezig. Veiligheidshalve doe ik het douchegordijn dan ook maar niet dicht tijdens het gebruik van de "shower", tenslotte ...............
in every resort hides a Norman Bates.

Gisteren en vandaag zijn we op stap geweest in San Diego. San Diego heeft een new and old town. The new town bestaat uit een modern deel met veel horeca en een enorme shopping mall.
The old town (ola) lijkt op een nederzetting zoals je in de oude films van John Wayne ziet. Het waren dan ook de Spaanstaligen die in 1769 de eerste nederzettingen hebben opgericht, in de loop der jaren is San Diego uitgegeroeid tot een florerende havenstad met meer dan 1,3 miljoen inwoners.
In the old town kun je nog veel van de oude cultuur terugvinden, de authenticiteit en de commercie gaan hier hand in hand. maar vooral kun je er ontzettend lekker eten, er zijn enorm veel mexicaanse restaurants waar de tortilla's voor je neus vers worden bereid.

Vanmiddag zijn we in Sea Port Village geweest. San Diego heeft een grote haven waar de US Navy ook een enorme vloot heeft liggen. Tevens ligt in de haven het oude oorlogsschip Midway, deze heeft in WO II dienst gedaan als vliegdekschip. Het is een enorme boot die nu dienst doet als oorlogsmuseum. Verder is de haven natuurlijk ook een trekpleister voor veel plezierjachten en touristen met natuurlijk veel vertier en horecagelegenheden langs het water.
San Diego is ook voor de Amerikanen aantrekkelijk als badplaats, er zijn hier dan ook verschillende beaches met stranden die je normaal alleen ziet in een reclamespot voor Bounty.
Het weer is altijd oké in San Diego, zomers warm en in de winter is het hier nooit kouder dan 14 graden. Vanavond weer even relaxen en morgen op weg naar Palm Springs.

1 opmerking:

  1. Douchen met het gordijn open ?? Doe dat nou niet....je weet hoe dat in Liverpool is gegaan...
    Maar have fun you greetzz from the Netherlands

    Floris M

    BeantwoordenVerwijderen