vrijdag 4 september 2009

Los Angeles

Na een lange en vermoeiende dag eindelijk aangekomen in Los Angeles. De vlucht is voorspoedig verlopen, 10 uur en 20 minuten. Toch ruim een half uur korter dan gepland. De wachttijd op het vliegveld om door de douane te komen viel mee. Heel anders dan New York. De mensen hier op het vliegveld zijn ook veel vriendelijker. Met de shuttlebus naar Alamo (het autoverhuur bedrijf). Ze probeerden ons van alles aan te smeren, grotere en luxere auto, extra verzekeringen. Gelukkig had ik mijn huiswerk goed gedaan en had zo her en der al gelezen dat dit ging gebeuren en dat we voldoende verzekerd waren en de auto groot genoeg was.
Maar nu, op naar de midsize cars. Zoek er maar een uit was tegen ons gezegd, ja wat ga je dan nemen. Na een poosje te hebben rond gekeken hebben we voor Amerikaanse begrippen een relatief kleine auto uitgekozen. Een Nissan met een Caleforniaplate. Het belangrijkste was dat alle bagage in de kofferbak paste.
Klaar om weg te rijden, o jee een automaat. Het zou makkelijk moeten zijn maar we weten inmiddels dat als je dit voor het eerst doet je een sterke maag moet hebben. Wat een groot rempedaal en als je remt sta je bijna meteen stil. Eindelijk op weg met horten en stoten ook nog eens politie achter ons. Wat zouden die gelachen hebben, weer van die domme toeristen die nog nooit in een automaat gereden hebben :-). Morgen wacht de tocht naar San Diego, een kleine 200 kilometer van hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten