zaterdag 12 september 2009

Oakhurst, Highway 41


Vanuit Visalia zijn we vanochtend vertrokken naar Sequoia Kings Canyon. Een natuurreservaat van de staat waar je niet zonder meer doorheen kunt rijden of naar binnen mag met je auto.

Wij hadden echter bij de entree naar het Joshua Tree park al voor $ 80,00 een pas gekocht waarmee je met de auto en alle inzittenden gedurende een jaar lang toegang hebt tot alle nationale parken en canyons in de USA . Dit is de goedkoopste manier om al het nationale erfgoed van de USA dat ons pad kruist te bezoeken of om daar doorheen te reizen. ( 80% hiervan wordt gebruikt voor het onderhoud van deze parken/canyons)


Vandaag zijn we dus dwars door de Sequoia Kings Canyon, gelegen in het Sierra Neveda gebergte, gereden. Een rit waar we ongeveer de gehele dag over hebben gedaan. (we hebben slechts een klein gedeelte van het park gezien) Natuurlijk zijn we onderweg in de Canyon een aantal keer gestopt om van het uitzicht te genieten of om een foto te maken. Bij de ingang van het park had een vriendelijke Ranger voor ons op een kaart aangetekend op welke plaatsen we beslist even moesten stoppen en de auto uitgaan om te kijken naar de natuur. Overal in het park wordt ook gewaarschuwd om geen voedsel in de auto achter te laten of in het openbaar neer te leggen aangezien dit de beren (die leven daar nog in het wild) aantrekt. Natuurlijk is de Sequoia Kings Canyon beroemd vanwege hun sequoia bomen.

We hebben de grootste/hoogste boom ter wereld mogen aanschouwen, het is een sequoia genaamd General Sherman. De boom is ongveer 2200 jaar oud en is 84 meter hoog en heeft een stam met een omvang van 31 meter. De boom is dus net zo lang als een flatgebouw met 14 verdiepingen en is net zo breed als een snelwegen met drie banen. Really a big 'motherfucker'.


Vanuit Sequoia Kings canyon zijn we doorgereden naar onze huidige plaats van bestemming te weten Oakhurst, gelegen on Highway 41 in California. Ook weer een plaats met slechts één weg en aan beide kanten benzinepompen, cabins om te overnachten en saloons of restaurants.

Hier blijven wij twee nachten en morgen zullen we het natuurreservaat Yosemite gaan bekijken.


Huiskamervraag.

Mij moeder (Lien voor intimi) heeft een goede vriendin die in de Sequoia in Dordrecht woont.

Wie weet haar naam. Voor het antwoord op deze vraag mag gebruik worden gemaakt van hulpmiddelen of hulplijnen.

1 opmerking: