donderdag 17 september 2009

San Francisco III


Vanochtend hebben we weer ontbeten bij een klein Chinees breakfast/lunch zaakje schuin tegenover ons hotel. Het eten is er prima (toast, croissanst, bagels) en de mensen uitermate vriendelijk. Na het ontbijt weer snel de straat op, het weer is opnieuw prima (seems it never rains in soutern California). Daar onze pas voor de hop on-hop off bus nog steeds geldig is zijn we maar opnieuw opgestapt. Bij een tweede ronde door de stad zie je altijd weer dingen die je de keer daarvoor gemist hebt. Opnieuw bij Haight Ashbury uitgestapt en eventjes naar Amoeba gegaan om rond te neuzen. Vervolgens weer opgestapt en via de Golden Gate naar Chestnut gegaan. Een leuke en relaxte buurt met veel winkels en restaurantjes. Bij een italiaans zaakje zijn we op het terras gaan zitten en hebben zowaar een keertje een lunch genomen. Vanwege het feit dat we bijna hele dagen op stap zijn sloegen we de meeste dagen de lunch maar over. Deze keer hebben we het er maar even van genomen.

Na Chestnut zijn we te voet verder gegaan en via Fillmore zijn we naar boven gewandeld tot bovenaan Lombard Street. Lombard Street is zo'n beetje het hoogste punt van het bewoonde deel van San Francisco. Vanaf dit punt kijk je door de staat heen naar beneden en zie je zowel Fishermans Warf als het eiland van Alcatraz liggen. Lombard Street heeft een stijgings percentage van 21.7 % en is tevens bekend als smalste straatje van de stad. Het heeft op honderd meter acht scherpe bochten en kan door verkeer alleen naar beneden worden genomen. Zoals al eerder gezegd heeft het decor van Lomard Steet vaak gediend voor film of in tv series. Het was een hele klim maar wel de moeite waard. Vervolgens zijn we afgedaald naar ons hotel waar we nu een uurtje zijn om vervolgens weer down town naar Union Square te gaan. Marianne wil Macy's nog onveilig maken en wellicht dat we daarna nog China Town ingaan om wat te drinken en te eten. You never known what's gonna happen on a warm San Franciscan night.

Morgen moeten we weer verder we rijden een stukje zuidwaarts waar we overnachten in een stad waar ook een stuk muziekhistorie ligt,.................................Monterey. See you guys then.

Huiskamervraag(en):
Wat begonnen is als een grap begint zo langzamerhand een cult te worden, ach vooruit maar.
Veel reacties op de laatste blog. Floor/Peet, ik lig op de middelste rij, tweede van links daar op Pier 39. De vriendin van mijn moeder die in Sequoia woont heet Wil (punt voor Peet).

Ja, Arjan ik heb Anke nog gebeld vanuit hier, jammer genoeg nam ze niet op.

De Nederlandse band moet natuurlijk Diesel (Sausolito Summernights) zijn, de song heeft de charts in de USA gehaald.
En de bands die in Haight Ashbury hebben gewoond zijn inderdaad onder meer Jefferson Airplane, Jimi Hendrix (punt voor Floor) en de band die hier in san Francisco een hele grote naam heeft, The Gratefull Dead.


Dan een nieuwe vraag maar weer. Vandaag kwamen wij langs het prachtige City Hall van San Francisco. Op 14 januari 1954 vond hier een huwelijk plaats tussen twee zeer bekende Amerikanen (ieder uit een ander genre), het huwelijk zou echter maar 274 dagen duren.

Het verhaal gaat dat de echtgenoot behoorlijk jaloers was en dat dit de reden was dat het huwelijk weer snel werd ontbonden. Welk beroemd paar bedoel ik.....................?

1 opmerking: