donderdag 10 september 2009

Viva Las Vegas


Vanuit Palm Springs zijn we naar Las Vegas gereden, een rit van ruim vier uur.
Onderweg hebben we een kleine omweg gemaakt om door het Joshua Tree park te rijden.
Een prachtig nationaal park waar natuurlijk volop de bekende bomen te bewonderen zijn, verder zijn we ground squirrels en lizzards op onze weg tegen gekomen.

Dan Las Vegas, dat is weer een heel ander verhaal. Wat een gekkenhuis, overal neon lichten, rinkelende gokkasten en veel mensen uit alle delen van de wereld. We verbleven in het Luxor hotel in de strip, het dure deel van Vegas. Een biertje kost daar gemiddeld $ 10,00 en een klein flesje water minimaal $ 3,00. Zelfs voor het gebruik van het wireless Internet vraagt men daar een bedrag van $ 20,00. Tot nu toe was dit overal waar we geweest zijn gratis en derhalve dat de weblog nu ook een beetje later is bijgewerkt.

Vanuit Las Vegas hebben we een vlucht geboekt met een twee motorig vliegtuigje en hebben (met 13 andere reizigers) een vlucht van een uur en een kwartier boven de Grand Canyon gemaakt. Dat was erg indrukwekkend. Verder was het leuk om Vegas eens te hebben gezien maar hebben we niet het idee dat we daar ooit nog eens heen gaan. Op 09-09-2009 (de dag dat de Beatles catalogus geremasterd uitkomt) hebben we de fab Four Show in het V theatre van Planet Hollywood bezocht, dat was wel apart. Wat nog wel valt te vermelden is dat Marianne
$ 15,00 heeft gewonnen met Black Jack.

Vandaag zijn we vanuit Nevada vertrokken richting Death Valley en we zijn in de middag gearriveerd in een dorpje genaamd Stone Pipe Wells. We waren er al doorheen gereden voordat we het wisten.
Er is hier alleen een store, saloon en restaurantje. Verder een receptie waar je de sleutel van je cabin kunt ophalen. Er staan namelijk wat cabins om de zojuist beschreven gebouwen heen.
Het is hier ongveer 45 graden celsius en niets anders te zien dan zand en bergen. Voor het gebruik van het wireless Internet is er een apart kamertje waar wij nu in zitten, ergens anders werkt het namelijk niet. De foto's volgen dus misschien nog later. Morgen hebben we een lange rit voor de boeg, meer dan 700 kilometer op weg naar Seqoia Kings Canyon. Tot dan.

NB:
Het antwoord op de huiskamervraag vanuit Palm Springs is natuurlijk Sonny Bono (voor de muzikale onbenullen, dat was de helft van het duo Sonny & Cher). Floris, you were right.
Dan een nieuwe huiskamer vraag, het Joshua Tree Park waar we doorheen zijn gereden vormde de inspiratie voor de hoes van een bekend en gelijknamig U2 album maar wie maakte de foto van deze album cover ?

2 opmerkingen:

  1. Tja die huiskamervraag....ik ga het niet nakijken dat is flauw, maar was dat niet onze hollandse vriend Anton Corbijn ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey ik ben van de jaren 80 de Disco ik weet helemaal niks hahahahahah groetjes Andot

    BeantwoordenVerwijderen