zaterdag 19 september 2009

San Simeon




Vamorgen zijn we vanuit Monterey verder zuidwaarts gereden richting ons eindpunt van morgen Los Angeles. Vandaag maken we een laatste tussenstop in San Simeon. Dit is een dorpje aan de zee waar afgezien van ons motel (met wederom een hoog Norman Bates gehalte) en een aantal restaurants niet veel te beleven valt. Maar de reis hiertoe was wederom geweldig.

Vanuit Monterey zijn we Highway 1 opgedoken en van inwoners in San Franciso hadden wij al gehoord dat dit een prachtige weg is, wel ze hebben niets te veel gezegd........
Heel even zijn we van Highway 1 afgegaan om het kleine plaatsje Carmel by the Sea in te gaan.
Een klein en mooi stadje waar ogenschijnlijk geen armoede heerst, wat ons wel opviel was het grote aantal honden in dit plaatsje. In het kleine maar mooie centrum van het stadje had bijna iedere inwoner een hond bij zich en op het aangelegen strand liepen ook tientallen mensen met hun hond. Een klein uurtje zijn wij hier geweest en hebben er een kop koffie gedronken, de heerlijke lemon cheese cake daarbij verdient overigens wel een eervolle vermelding in deze rubriek.

Na de koffie weer doorgereden naar ons overnachtingspunt van vandaag. De Highway 1 brengt je vlak langs de kust richting zuiden van California. Vrijwel overal waar je rijdt zie je dus de Pacific Ocean, soms is hij op 50 meter afstand en soms op 150 meter afstand maar hij ligt altijd rechts naast de weg. We zijn dan ook diverse keren gestopt vanwege het adembenemende uitzicht. Langs de weg zijn ook veel "vista points" zoals ze dat hier noemen. Een kleine parkeerplaats langs de highway om even je auto neer te zetten en van het uitzicht te genieten.
Aan de je rechterkant dus de oceaan en aan je linkerkant de bergen en de heuvels van de Pacific Valley, een mooi plaatje dat zich ook niet op één foto vast laat leggen.

We zijn afgezien van het uitzicht op de Pacific vandaag ook andere bijzondere dingen tegengekomen. Eekhoorns die uit je hand eten, zeven laag over vliegende lepelaars en ongeveer zes mijl voor San Simeon is een stuk strand waar zeehonden zijn. Werkelijk prachtig om deze beesten van dichtbij in hun eigen omgeving te bekijken. Ze liggen lekker te zonnen en gooien af en toe met één van hun vinnen op bijna achteloze wijze zand over zichzelf heen ter bescherming tegen de felle zon. Alleen dit aangezicht maakte de rit van vandaag al geslaagd.

We zitten in ons motel in San Simeon op ongeveer honderd meter van de zee. Het motel heeft een hoog Norman Bates gehalte maar is verder oké.
Morgen hebben we weer een lange rit voor de boeg naar wat het beginpunt was en tevens ook het eindpunt is van deze reis, Los Angeles. Bij aankomst in California hebben we er alleen maar geslapen en zijn we 's ochtends direct naar San Diego gereden, nu blijven we er twee nachten en proberen zo veel mogelijk van de stad te zien. Misschien tot morgen maar in ieder geval een goed weekend allemaal. Love en greetings from a sunny San Simeon, California USA.

Huiskamervraag:
Zoals gezegd zijn we vanochtend voor een kop koffie gestopt in het plaatsje Carmel by the Sea.
Het plaatsje is niet zo heel groot en heeft iets meer dan 4.000 inwoners (en waarschijnlijk net zo veel honden) maar wie weet wie van 1986 tot 1988 burgemeester was van Carmel by the Sea?

3 opmerkingen:

  1. Als ik het goed ( leve Google Earth ) zie zijn jullie dus gewoon door Big Sur heengetrokken. Mijn reisvraag is dus welke bekende Amerikaan schreef hier een boek over Desolate Engelen. Hij was echter wereldberoemd geworden met een ander boek over het leven op de weg!
    Ook heel bekend is Big Sur door de California Saga op de LP Holland van de groep die in mijn platenkast voor de Beatles komt.
    Answer op de huiskamervraag
    I know what you're thinking.
    Did he shoot 5 or 6 times.
    Are you feelin' lucky punk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey wie is die zeehond???? Edward ......hahahahahahaaa

    BeantwoordenVerwijderen