maandag 21 september 2009

Los Angeles part two






Vandaag zijn we met de hop on-hop off bus, de metro en te voet door Los Angeles getrokken.

Zoals al eerder gezegd is L.A enorm groot en uitgestrekt, veel brede boulevards met heel veel verkeer. Mooi weer maar toch een beetje smog die constant boven de stad schijnt te hangen.

We hebben een aantal highlights bezocht en zijn natuurlijk in Hollywood en Beverly Hills geweest, verder op Hollywood Boulevard, Sunset Boulevard, Santa Monica Boulevard en
Rodeo Drive. Dit zijn we zo'n beetje de bekendste straten hier, komen ook in diverse films voor en/of ze worden in verschillende songs genoemd. Famers Market was zeker het bezoeken waard. Farmers Market is een van de favoriete trefpunten van de Angeleno's en de toeristen. Diverse kraampjes waar je van alles kunt kopen. Van de gebruikelijke toeristische souvenirs, kleine hapjes tot aan complete maaltijden die je dan gezellig op één van diverse terassen kunt opeten.

In L.A. staat onder meer ook Universal Studios, Paramount Pictures, Capitol Records en tal van andere maatschappijen waardoor de acteurs en andere celeberty's vanuit de bergen van Beverly Hills en Hollywood een minimum aan reis/werktijd hebben. Om nu te zeggen dat L.A een bijzondere stad is, nee dat dan weer niet. Leuk om geweest te zijn en er twee dagen te hebben rondgekeken maar het laat geen onuitwisbare indruk achter.

Wat wel indruk maakte in L.A. is de zaak van Amoeba Music op Sunset Boulevard in Beverly Hills, dit is de world greatest record store. More than a million new & used cd's, lp's dvd's, video's en 45's en free live music every week. Op 27 juni 2007 heeft zelfs Sir Paul McCartney in deze zaak een kort optreden gegeven voor zevenhonderd gelukkigen die hierbij aanwezig mochten zijn. Kortom een aardige winkel die elke platen/cd zaak in Nederland tot een bushokje doet degraderen.

Vanavond hebben we in het hotel nog een hapje gegeten en wat gedronken, we hebben online ingecheckt en helaas waren er geen tickets met extra beenruimte meer beschikbaar.

De terugvlucht wordt dus afzien voor mij met mijn 1.88 lengte maar misschien kan ik een vriendelijke stewardess overhalen om de fles Amaretto of Bailey's waarmee ze na de koffie rondgaan bij mij achter te laten. Enfin we zullen wel zien.

De koffers moeten worden ingepakt vanavond en morgenochtend is het nog ontbijten hier en om 12.00 uur uitchecken en dwars door de stad richting luchthaven. Vlak bij de luchthaven moeten we de leaseauto inleveren en brengt een shuttle bus ons naar the airport.

Onze vakantie zit er dan op. We hebben ongveer 3.800 kilometer door California en een stuk van Nevada gereisd en het was de moeite waard. Een leuke tijd gehad en veel gezien.

Wij danken alle mensen die ons gevolgd hebben via ons weblog voor hun interesse en voor de reacties. Hopelijk zien we jullie binnenkort weer in goede gezondheid in Nederland.


Huiskamervraag:

Nog één laatste huiskamervraag en de oplossing van de voorlaatste vraag.

Aan het begin van Wilshire Boulevard ligt inderdaad MacArthur Park. Richard Harris (1968) en Donna Summer (1978) hebben hierover gezongen, met onder meer de prachtige (en tevens vreemde) tekst:

Someone left the cake out in the rain
I don't think that I can take it
Cause it took so long to bake it
And I'll never have that recipe again
Dan nog een laatste opgave om het af te leren:

Op één van de bovenstaande foto's zie je een foto met een ster en daarop een naam.
In welk nummer wordt hierover gezongen en welke band zong dit. De a-kant van de single was een grote hit en die wil ik dus ook weten en ook uit welk jaar de single is. Het lijkt heel wat maar ik weet zeker dat er mensen zijn die dit weten zonder naslagwerken te gebruiken. Ik weet het tenslotte ook uit het hoofd...........................

Alle goeds en tot ziens in Nederland Edward & Marianne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten