dinsdag 6 september 2011

New Yortk City dag 4 (When the rain comes)




Wat we in de weersvoorspellingen al zagen aankomen is uitgekomen, we ontwaken en zien een nat New York. De regen valt met bakken uit de hemel en dit zal de gehele dag zo blijven. De US open op Flushing Meadow heeft voor vandaag ook alle tennis wedstrijden geschrapt zien we 's ochtends op het New York News. "Elk nadeel hep z'n voordeel" zegt Johan Cruyff altijd en zo denkt men er hier ook over. Op elke hoek van de staat staat nu wel een negroïde persoon umbrella's te verkopen, geweldig New Yorkers zien overal dollars in. Twee paraplu's aangeschaft en het hotel uitgegaan, gelukkig kunnen we twee deuren verder ontbijten. Scrambled eggs on toast and two fresh orange juice, how surprising...........

Wat te doen in New York als Pluvius de poorten wijd heeft opengezet, juist ja "shoppen". Allereerst zijn we (voorzien van paraplu's)naar de bekende boekhandel Barnes & Nobles gewandeld alwaar Marianne twee boeken van haar geliefde Garfield heeft gekocht en ik drie muzikale naslagwerken van respectievelijk Lennon, Neil Young en Pink Floyd. Dat is het mooie van de Engelstalige landen die hebben vaak kasten vol met biografieën, naslagwerken of andere bijzondere boeken van bands artiesten of andere kunstenaars. Zo'cultuur hebben we helaas niet in Nederland, gelukkig is tegenwoordig via het Internet ook een hoop te bestellen maar het is toch veel leuker om het eerst 'fysiek' in handen te hebben voordat je het koopt.
Vervolgens een Starbucks opgezocht voor een kop koffie een slice of lemoncake, dat is hier gelukkig niet al te ingewikkeld want er zijn namelijk alleen op Manhattan al 147 vestigingen van deze gerenommeerde koffieketen.

Daarna door de regen op naar Macy's, hèt warenhuis van New York en zo groot dat het Bijenkorf in Rotterdam op een telefooncel doet lijken. De voettocht duurt welgeteld 17 blokken van ons hotel in 51th street naar Macy's in 34th street, terwijl de regen steeds harder op onze paraplu's neerklettert hoor en zie ik Roger Hodgson van Supertramp weer voor me tijdens zijn optreden op Bospop "It's raining again".
Na een klein half uur hebben we Macy's bereikt en hebben daar een groot deel van de dag doorgebracht en ook geluncht. Als je van je geld af wilt dan ben je in Macy's op het goede adres, the creditcards are working overtime.........
Maar ja, hier heb je drie Levi's jeans voor de prijs waarvoor je in Nederland één (merk) spijkerbroek kunt aanschaffen. Ik zal jullie verder besparen wat Marianne verder nog heeft gekocht want ik neem aan dat morgen een werkdag is en jullie ook allemaal weer een beetje tijdig naar bed willen.

Veel meer avonturen dan dit hebben we vandaag dus niet meegemaakt, ook hebben we geen foto's gemaakt en daarom bij deze blog maar twee foto's geplaatst die gisteren zijn gemaakt. Op één een foto van de famous Brooklyn Bridge en op de ander zien jullie The Apollo Theatre in 253 West 125th street Harlem, een redelijke bekend podium waar diverse grootheden uit de popgeschiedenis hebben opgetreden zoals o.a. Billie Holliday, James Brown, Michael Jackson, Diana Ross, Stevie Wonder en John Lennon om er maar een paar te noemen. Voor morgen is de weersverwachting niet veel beter, eerder nog slechter. Ziet er dus niet goed uit voor onze creditcards, Obama zal er blij mee zijn want zo wordt die economische crisis hier vanzelf opgelost.

Groeten vanuit een very wet NYC,

NB: Nog maar een huiskamervraagje dan. Ik heb thuis een lp van een live optreden in de Apollo Hall waar jullie de foto van hebben gezien. Vraag is van wie en welke twee redelijk bekende muzikanten doen op dit album ook mee?

Arjan: Antwoord op jouw vraag is natuurlijk David Peel (and we found out that he was real, he sang "the Pope smokes dope every day").



1 opmerking:

  1. Toen je het rijtje opnoemde van de Apollo-artiesten dacht ik meteen ook aan H@O. Die traden samen met een paar Temptations. Het was een soort ode aan de soulartiesten die daar hadden gestaan.

    Troost je, in holland is het herfst... en Nederland is al geplaatst voor het EK.... BBQ bij Snoek van de zomer ??

    BeantwoordenVerwijderen