zondag 4 september 2011

New York City dag 2




Vanochtend om 08.30 uur ontbeten net om de hoek van ons hotel. Daarna direct op pad, via 7th Avenue richting richting Times Square gelopen en daar tickets gekocht voor de hop on-hop off bus en direct daarna opgestapt. Via Soho, Greenwich Village naar Battery Park gereden waar de boten voor de tocht naar het vrijheidsbeeld vertrekken.
Omdat we het vrijheidsbeeld al eens van dichtbij hebben gezien, besloten we een tour te maken naar de overkant van de Hudson en de wijk Brooklyn eens beter te bekijken.
Waar Brooklyn vroeger een soort van achterstandswijk was met veel criminaliteit (waardoor weer veel mensen uitweken naar Manhattan en de prijzen van de huurwoningen daar omhoogschoten)is het tegenwoordig een mooie en hippe wijk waar veel talentvolle jonge mensen zich hebben gevestigd.Brooklyn lijkt op geen enkele manier op Manhattan, waar je in Manhattan omgeven wordt door skyscrapers is het aan de overkant van het water voornamelijk laagbouw.Een mooi stukje New York daar aan de overkant van de Hudson met natuurlijk als verbinding met Manhattan de schitterende Brooklyn Bridge. We zagen precies het shot dat Sergio Leone heeft gebruikt in de film Once upon a time in America.

Vanuit Brooklyn dit keer over de Manhattan Bridge via China Town weer terug naar Battery Park. Van daaruit zijn we een flink stuk te voet verder gegaan, allereerst naar Ground Zero gelopen. Hier wordt nog steeds driftig gewerkt aan de wederopbpow van wat eerst de Twin Towers waren. De Freedom Building is bijna klaar en het tweede gebouw zal pas in 2014 gereed zijn. Als je daar staat dan is het nog steeds onbegrijpelijk dat er niet meer gebouwen zijn ingestort, zoveel enorme hoge torens die daar om Ground Zero staan. New York in het hart geraakt,dat heeft een hoop leed veroorzaakt. Ansichtkaarten met de Twin Towers er op zijn nog steeds niet (legaal) te koop.Vervolgens zijn we verder gewandeld door Soho op weg naar Greenwich Village.
De wijk waar in het verleden veel muzikanten en kunstenaars verbleven, zoals bijvoorbeeld Bob Dylan, Neil Diamond en Edgar Allen Poe.Daar op een terras bij een Mexicaans restaurant op het terras tappas gegeten en een Corona en Margarita gedronken. Waren we wel aan toe, het was namelijk behoorlijk warm in the Big Apple met temperaturen van boven de dertig graden. Daarnaast is het ook nog Labor Day Weekend waardoor het ook nog eens enorm druk is overal.

Vanuit Greenwich Village weer terug Downtown gewandeld en daar vervolgens de bus Uptown genomen. Door China Town en over 5th Boulevard en langs het Central Park teruggereden richting Times Square, vervolgens weer teruggewandeld naar ons hotel bij Rockefeller Centre.Na een korte rustpauze in onze hotelkamer vanavond toch maar weer de straat op gegaan om een hapje te gaan eten, opnieuw bij ons favoriete typisch Amerikaanse restaurant. Omdat het gisteren niet lukte om de foto te plaatsen, wagen we nu een nieuwe poging. Rest mij nog te vermelden dat er in New York vele straten zijn die de naam van een beroemdheid (soms zelf van over Oceaan) dragen. Het bewijs is bijgevoegd. Het weer schijnt met ingang van morgen om te slaan en men verwacht een enorme regenval de komende dagen. We wachten het af, groeten aan alle vrienden en volgers vanuit de City that never sleeps.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten