woensdag 7 september 2011

New York City dag 5 (It's raining again)




Laat me om te beginnen één fabeltje uit de wereld helpen, het feit dat wanneer je in New York langs de weg je arm opsteekt er direct een taxi voor je stopt. Marianne en ik kunnen uit eigen ervaring vertellen dat dit absoluut niet waar is. Was het vanwege het slechte weer, stonden we tactisch verkeerd opgesteld.........I don't know. Maar feit is dat wij het vanavond na een half uur op beide straatkanten van 6th Avenue en 37th street hadden geprobeerd, toch hebben opgegeven en weer 14 blokken zijn teruggewandeld naar ons hotel.

Het was dus inderdaad weer slecht weer in NYC, vrijwel de gehele dag regen, weliswaar niet zo hard als gisteren maar tcoh hard genoeg om zeikwaternat te worden.
Met het oog op de weersvoorspellingen (die waren vorige week op Internet nog gunstig)had Marianne alleen maar canvas gympen en een paar open slippers meegenomen. Daardoor liep ze dus sinds gisteren al met natte voeten. Nu wil het leuke dat ik twee weken voor onze reis hierheen in het Algemeen Dagblad een artikel las dat de rubberen laars weer helemaal in de mode zou raken (je weet wel die dingen waarmee je vroeger in de tuin werkte) en ik las dit nog voor aan Marianne, die keek mij echter alleen een beetje meewarrig aan. Maar wat schetst onze verbazing, hier zagen we de laatste dagen honderden dames (en ook een aantal wat minder mannelijke heren) op deze rubberen kaplaarzen lopen en wel in diverse kleuren en de meest uiteenlopende prints. De oplettende volger van ons blog begrijpt het al, Wij zijn op rubberen kaplaarzen uitgegaan deze dag, niet alleen vanwege de trend maar ook vanwege het feit dat Marianne niet langer met natte voeten wilde rondlopen.
Uiteindelijk hebben we op 5th Avenue bij Capelli een stel fijne rubberen kaplaarzen gekocht, geen rode zoals in de cover van Rubberen Robbie maar zwarte met een print van het overbekende "peace symbool". Marianne had ze net een kwartiertje aan toen een Amerikaanse dame haar op de schouder tikt en vroeg "Nice boots lady, where you buy them?".

Verder hebben we er een rustige dag van gemaakt, zijn onder onze paraplu's over 5th, 6th en 7th avenue gewandeld, nog wat winkels bezocht en een aantal cd's gekocht (o.a. War, Tom Petty, Lynyrd Skynyrd, Allman Brothers en Brian Setzer)en zijn nog op verzoek van nichtje Deborah in een trendy kledingaak op 5th avenue iets wezen kopen. Een zaak waarvoor je eerst in de rij moet staan voordat je überhaupt al naar binnen kan/mag en waar vervolgens bij de ingang een half ontkleedde jongeman staat die veel te mooi en veel te gespierd is om echt te zijn. Er zijn zelfs dames die alleen al in de rij gaan staan om met deze adonis op de foto te mogen.De winkel op zich is al een belevenis, het is er donker, warm, vochtig en doet denken aan een vleermuisgrot of champignonkwekerij en of dit nog niet genoeg is staat er ook nog keiharde muziek op die ook van een andere planeet lijkt te komen. Na een dik half uur en vier sms'jes heeft Marianne eindelijk gevonden wat nichtjelief graag wenst, at least. Gelukkig naar buiten waar weer zuurstof en licht in voldoende mate aanwezig is en dat in hartje New York.

's Middags hebben we nog even een Ierse pub tussen 5th en 6th avenue aangedaan. Lekker koud lager beer uit de tap, een cosmo cocktail voor Marianne en goede muziek, what more does a man need..............
Daarna nog even afscheid genomen van onze vrienden in het Chinese eethuis, Marianne zal de noodles soup van daar echt gaan missen en ik moet zeggen dat ik zelden eerder zulke lekkere chicken lemon met rijst heb gegeten. Daarna getracht een taxi te bemachtigen maar hoe dat afliep weten jullie inmiddels. Toch maar weer 14 blokken lopen dan door de regen maar op de terugweg nog wel een fotootje gemaakt van Rockefeller Centre in de nevel (dat dan weer wel). Morgen reizen we weer richting Nederland, terug naar huis en onze drie harige vriendjes. Misschien nog tot morgen maar hoe dan ook tot ziens.

Edward & Marianne

1 opmerking:

  1. Het is inderdaad onvoorstelbaar dat mensen in de rij gaan staan om bij Abercrombie & Fitch naar binnen te gaan/mogen..........wat een goede marketing machine al voor elkaar kan krijgen. Onvoorstelbaar dat er geen yellow cab is die stopte..........een hele goede terugreis en veilig weer aankomen in koud en guur Nederland.

    Dick

    BeantwoordenVerwijderen